Alfalfa Complex Shaklee adalah produk signature dalam Shaklee. Memang banyak produk ALFALFA dalam pasaran. Malah ALFALFA sayur pun ada di jual di pasaraya. Jadi kenapa perlu pilih ALFALFA SHAKLEE bukan ALFALFA SAYUR atau ALFALFA jenama lain? Saya ceritakan dalam entry ini.

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Inilah rupa ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

 

Asal Usul ALFALFA

Sebelum nak mengetahui kenapa ALFALFA SHAKLEE adalah ALFALFA terbaik di pasaran, jom kita tengok KENAPA perlunya makan ALFALFA ?

Alfalfa ni nama sejenis tumbuhan herba (Medicago sativa) yang sangat terkenal sejak beratus tahun kerana manfaatnya yang sangat banyak.

Apa yang bagusnya herba ini sehingga ia dijadikan tablet supplement?

Alfalfa adalah berasal dari perkataan arab : ALFA ALFA. Alfa datang dari perkataan alfun yang bermaksud SERIBU. ALFA ALFA bermaksud beribu-ribu.

Orang zaman dahulu menggunakan perkataan ALFA ALFA sebagai menggambarkan tumbuhan herba ini mengandungi sangat banyak khasiat kebaikan untuk manusia.

Akhirnya lahirlah nama ALFALFA untuk menamakan tumbuhan dengan beribu kebaikan, yang juga dikenali sebagai RAJA SEGALA TUMBUHAN.

 

 

Tumbuhan ALFALFA ni sangat istimewa disebabkan akarnya yang menjunam jauh ke dalam tanah sehingga mencapai 20 kaki ke dalam tanah.

Menjadikan tumbuhan ini dapat menyerap sangat banyak zat dan mineral dari tanah ke dalam seluruh bahagian pokoknya terutama daun.

Saya ada terangkan tentang keistimewaan pokok ALFALFA ini di dalam video ringkas ini.

 

 

Secara ringkasnya, ciri istimewa Alfalfa seperti yang saya sebutkan di dalam video tadi menghasilkan tumbuhan yang kaya dengan beribu kebaikan.

 

Antara KEBAIKAN ALFALFA yang direkodkan dalam sejarah penggunaan tumbuhan ini :

  1. Kaya Klorofil
  2. Kaya dengan segala nutrisi yang diperlukan tuuh termasuk kalsium dan protein
  3. Daunnya paling kaya dengan zat.
  4. Kaya dengan mineral penting untuk manusia yang jarang diperolehi dari tumbuhan lain.
  5. Bersifat alkali maka ia dapat mengalkalikan darah (menaikkan pH darah, less acidic)
  6. Berupaya menarik racun logam berat keluar dari darah.
  7. Detox usus.
  8. Detox darah.
  9. Detox logam berat dari otak (dengan bimbingan pengambilan yang betul)
  10. Menurunkan kadar gula dalam darah.
  11. Membantutkan pertumbuhan parasit dalam darah dan usus.
  12. Membunuh parasit punca keputihan iaitu yis / yeast / candida.
  13. Mengurangkan allergy.
  14. Mengurangkan kejadian gatal-gatal termasuk urticaria / hives / gegata / kelopak garam.
  15. Menghilangkan resdung
  16. Menghilangkan alahan.
  17. Mengurangkan asthma
  18. Membantu pembekuan darah yang sihat dan normal.
  19. Membantu atasi masalah pembekuan darah seperti thrombocytopenic purpura.
  20. Membantu memerangkap lemak dan kolesterol
  21. Membantu melawaskan kencing.
  22. Menghilangkan bengkak air seluruh badan.
  23. Mengeluarkan angin dari perut dan usus.
  24. Mengandungi vitamins A, C and E, calcium, potassium, phosphorus, iron, magnesium. Iron, copper, zinc, boron, chromium, molybdenum, manganese, potassium, beta-carotene.
  25. Mengandungi 300 zat termasuk bioflavonoids.
  26. Sumber VITAMIN K

DAN BANYAK LAGI MANFAAT DAN KEBAIKAN ALFALFA

 

Saya akan terangkan lebih terperinci EXCLUSIVE kepada team saya dan juga customer saya. Tapi saya yakin dengan baca ini pun anda dah sangat rasa fall in love dengan ALFALFA kan.

Anda akan lebih lagi jatuh cinta dengan ALFALFA setelah mengenali WHY, KENAPA ALFALFA SHAKLEE

 

 

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE BUKAN ALFALFA BIASA

Apa yang membezakan ALFALFA SHAKLEE dengan alfalfa jenama lain dan alfalfa sayur yang dijual di pasaraya dan kedai sayur organik?

 

Ada 7 sebab kenapa ALFALFA COMPLEX SHAKLEE adalah pilihan terbaik

  1. Ditanam di kawasan paling subur di California, dengan tanah yang subur dan udara bebas pencemaran
  2. Tiada langsung penggunaan racun perosak / pesticide / herbicide
  3. Hanya tumbuhan alfalfa matang dipilih, iaitu alfalfa yang berusia cukup 2 tahun.
  4. Hanya daun alfalfa yang sihat dipilih dan digunakan. Kerana inilah bahagian paling berkhasiat.
  5. Proses saringan yang sangat ketat dari peringkat pemilihan baka Alfalfa lagi.
  6. Diproses dan dikeringkan dengan secara air and sun dry, kaedah alami tanpa menggunakan pemanasan apatah lagi bahan kimia.
  7. Di uji secara klinikal dengan kos hampir RM1 Billion untuk memastikan mutu, keselamatan, keberkesanan dan kualiti unggul

 

 

Tapi awas jika anda ada tanda-tanda penyakit auto immune seperti SLE, anda tidak boleh mengambil alfalfa. Kenapa? Kerana sifatnya yang sangat kaya dengan zat dan juga ada tindakan terhadap tindak balas allergy mungkin boleh mengganggu sistem tubuh pesakit berkenaan

 

Untuk mendapatkan manfaat penuh dari ALFALFA COMPLEX SHAKLEE, pastikan anda mendapatkannya dari kami kerana dengan pengetahuan produk yang diperolehi dari pengalaman 20 tahun dan bimbingan doktor berpengalaman,

Kami jami consultation dan cara makan kami adalah sangat berbeza dan berkualiti berbanding Pengedar Shaklee lain.

Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz dan harga.

  • Size SMALL 330 biji RM61
  • SIZE LARGE 700 biji RM109

 

Anda boleh mendapatkannya dengan lebih berbaloi dan diiringi consultation exclusive dari pakar nutrisi Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee.

 

Klik : Daftar Ahli Shaklee untuk mendaftar dan membeli Alfalfa Shaklee pada harga ahli yang jauh lebih menguntungkan.

 

Pastikan ada label #SuperStarzFamily dan #BuildByMe untuk memastikan anda mendapatkan ALFALFA SHAKLEE anda dari Pengedar Shaklee yang benar-benar terlatih secara professional.

 

Pengedar Shaklee 2016 Stokis Shaklee Malaysia

Pengedar Shaklee 2016 dan Stokis Shaklee Malaysia 2016




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017