Pengedar Shaklee : 013-310 1221

Home » Kesihatan Anak » Cara Merawat Bayi » 7 Penawar Chicken Pox : Cara Merawat Cacar Air Pada Baby

7 Penawar Chicken Pox : Cara Merawat Cacar Air Pada Baby

Hati ibu mana sanggup melihat bayi kena chicken pox, hanya ALLAH tahu bagaimana seksanya baby tu rasa. Miang gatal seluruh badan tapi mereka tak tahu nak cakap pada kita, kesian sangat! Sebab itu kami nak kongsikan 7 Cara Merawat Chicken Pox Pada Baby Menggunakan Kaedah Penawar Semulajadi agar ruam chicken pox kering dengan cepat.

Penawar Chicken Pox Pada Baby

Cara Merawat Chicken Pox Pada Baby dan Kanak-Kanak Menggunakan Penawar Semulajadi

Demam Cacar Air atau Chicken Pox memang memberi rasa sangat tak selesa, . Tak sanggup nak bayangkan seorang baby kecil kena menanggung segala rasa miang seluruh badan, dengan ruam bernanah cacar air tu… ALLAH kesiannya..!

 

Bayangkan seorang bayi kecil atau kanak-kanak yang dijangkiti chicken pox, tentu mereka rasa sangat sakit ditambah miang gatal seluruh badan. Nak tidur pun tak lena, nak makan pun tak selera. Apatah lagi jika bintik chicken pox tu sampai merebak dalam mulut. Nauzubilahi min zalik.

Hati ibu mana sanggup melihat anaknya terseksa begitu kan? Anak yang sakit tapi ibu yang merasa derita, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

Cara Merawat Chicken Pox Pada Baby Dan Kanak-Kanak.

Satu isu utama ialah chicken pox atau cacar air ni berpunca dari kuman VIRUS yang mana tiada ubat yang ada untuk membunuh kuman ini, tak seperti kuman BAKTERIA yang mana ada antibiotik untuk bunuh kuman jenis ini.

Cara Merawat Chicken Pox Pada Baby

Kuman jenis VIRUS, punca demam chicken pox atau cacar air.

Untuk kuman jenis VIRUS, hanya sistem immuniti pertahanan semulajadi tubuh iaitu antibody badan yang boleh membunuh virus ini.

Malangnya untuk baby dan kanak-kanak, sistem immuniti badan mereka masih muda dan belum kuat untuk menentang kuman dan patogen,

Melainkan jika mereka menyusu dengan susu ibu, maka bayi akan dapat antibodi untuk melawan kuman ini dari susu ibu. Biasanya bayi susu ibu kena chicken pox cepat je baik dan kering.

Untuk Ibu yang anaknya sedang kena chicken pox boleh cuba 7 cara merawat chicken pox menggunakan penawar chicken pox yang terbukti selamat dan berkesan  dalam mengeringkan bintik ruam cacar air dengan cepat, inshaaALLAH

    1. Biji Labu :
      • Biji Labu boleh meningkatkan antibodi semulajadi badan. Ia juga “berbisa” untuk kuman dan parasit badan.
    2. Bunga Safflower :
        • Bunga safflower akan meningkatkan “askar semulajadi” dalam badan iaitu macrophage.
        • Makrofaj ini akan memakan virus chicken pox seperti dalam video di bawah yang menunjukkan bagaimana makrofaj dalam darah manusia yang sihat memakan kuman (yang hijau tu kuman, yang bulat bergolek-golek tu ialah makrofaj / antibody dalam sel darah putih manusia)

    3. Vitamin C Chewable (untuk kanak-kanak umur 2 tahun ke atas sahaja untuk mengelakkan risiko choking hazard)

 

  1. Daun Sage
  2. Bunga Achillea (Yarrow)
  3. Mandian Campuran Pati Jagung dan Pati Santan Kelapa
  4. Daun Semambu (Daun Neem)



Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge