Cara bagaimana nak kekalkan momentum diri agar sentiasa bersemangat dalam bisnes dan kehidupan.


1. AKTIF DALAM GROUP

Kita kena aktif dalam group. Bila ada sesi sharing yang dibuat oleh mana mana tim dan sila beri RESPON.
Kadang-kadang sebab tugas hakiki, kita lambat online, tapi takpe. 

Kita menyampuklah juga dalam group tu ucap TQ ke dan ulas la apa yang patut.

Kalau ada tim lain yang tanya soalan, dan kita tengah online, tolong jawabkan. Buang malu, sebab nak berjaya tak leh sorang sorang ye 😄

2. BUAT TASK YANG DIBERI

Apa task yang diberi, sila buat. Siapkan ikut timeline yang diberi. Buat sungguh-sungguh dan penuh ikhlas.
Setiap task tu ada kepentingan atau ilmu yang kita akan dapat.

3. WAJIB JENGUK

Wajib kan diri untuk jenguk grup 3 kali sehari – pagi, petang dan malam. Supaya kita tidak ketinggalan apa apa berita.

4. BERKONGSI

Berkongsilah apa sahaja dengan tim. Mungkin berkongsi tentang perasaan sedang buat closing, kongsi tips dan apa sahaja lah. 
Wajibkan diri untuk berkongsi. Bila kita ‘memberi’ ni, in sya Allah, kita akan dapat yang lain.

5. FOKUS

Fokus dengan planning yang dah kita buat. Jika terlari fokus, selalulah rujuk pada tim supaya sama sama naikkan semangat untuk terus fokus.

Kelima-lima perkara ni kita kena buat semua sekali ya.

inshaaALLAH jika kita amalkan 5 tips di atas pasti kita berjaya dalam bisnes yang sedang dijalankan ini.

Bagi yang belum tahu bisnes apa yang nak dibuat, 
boleh join team SuperStars untuk buat Bisnes Shaklee yang terbukti merupakan Bisnes Online yang mudah dan cepat berhasil dengan syarat kita FOLLOW APA KATA MENTOR.




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017