Pengedar Shaklee : 013-310 1221

Home » Kesihatan Anak » Cara Rawat Baby demam dengan Shaklee dan natural remedy

Cara Rawat Baby demam dengan Shaklee dan natural remedy

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ni saya nak share pengalaman saya merawat baby saya yang demam dengan menggunakan supplement Shaklee dan juga natural remedy seperti habbatussauda’, EVCO, Garlic oil dan minyak myrrh morhabsyi. Kaedah ni saya guna sejak baby saya demam masa dia umur 2 bulan. Hari ni baby dah umur 9 bulan, alhamdulilah sihat sejahtera dengan susu ibu <3

Shaklee untuk baby

 

Selama 2 hari baby saya (umur 9 bulan) demam batuk dan selsema, jangkit dari abangnya.
 
Semalam pergi event Shaklee, kawan2 saya yang pegang baby pun kata baby panas, muka baby pun murung je semalam.
 
Alhamdulillah, malam tadi demamnya dah kebah alhamdulillah.
 
Alhamdulilah hari ni baby dah sihat sepenuhnya.
 
Sebagai ikhtiar untuk rawat baby saya ni, saya bagi baby
 
1) Shaklee vitamin C chewable 3 jam sekali,
2) Nutriferon Shaklee sehari 3 sachets
3) sapu tapak kaki (garlic socks) dan badan baby dengan garlic oil + habbatussauda’ oil + minyak myrrh dari morhabsyi
4) Virgin Coconut Oil masukkan dalam bubur baby yang dah suam
5) minum air banyak dan banyakkan menyusu (saya sendiri makan vitamin C Shaklee 1000mg setiap 2 jam)
 
 
Alhamdulillah malam tadi badan baby kebah dari demam.
 
Hari ni pula hingus selsema mengalir tak henti dengan sendiri.
 
Baby pun aktif dan gembira, makan dengan selera dan menyusu dengan selesa.
 
 
Untung baby saya masih menyusu, banyak remedy yang baby saya takleh makan tapi saya boleh makan, so saya makan dan baby dapat melalui susu ibu.
 
Dan untung juga sebab baby dah besar dah makan solid food, dulu masa dia demam masa umur 2 bulan, memang 100% rely on breastmilk saja.
 
Masa tu saya makan vitamin C Shaklee 1000mg setiap jam, nutriferon sejam sekali.
 
Alhamdulillah waktu tu baby sembuh dari demam dalam masa 24 jam lepas ikhtiar tersebut…. berbaloi2 sangat, baby selamat dari makan ubat demam yang banyak bahan kimia.
 
Alhamdulillah ikhtiar kecil ni berhasil.
 
p /s : Vitamin C chewable tu ada cara special saya bagi pada baby. Kalau tak tau caranya jangan bagi ya takut salah bagi…. nak tau cara special tu boleh pm saya ya.
 
 
 



Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge