Pengalaman bisnes saya agak banyak sebelum saya buat bisnes Shaklee ni.

Untuk meneruskan kehidupan di tengah kota metropolitan ini, pelbagai bisnes saya pernah buat :
Jual kek lapis – 2008 

Jual baju budak – 2011

Jual jubah – 2011

Jual mainan – 2008

Jual buku – 2008

Jual ikan masin – 2010

Jual makanan kesihatan – 2008

Jual servis pendidikan – 2010

Jual emas dan perak – 2010

Import barang dari UK n US – 2012

Akhirnya saya penat kerana buat banyak bisnes tanpa fokus.
Hasil memang ada tapi so-so saja.
Penat jangan tanya, dulu anak saya tak merasa pun jalan2 petang2 ke taman, holiday memang takyah cakap la, memang takde.

Sehingga selepas insiden anak saya yang Ibrahim tu,
Takdir ALLAH, dia kena penjagaan rapi, kena oksigen, kena kuarantin, kena jaga hygiene, 
Maka saya tak boleh dah buat bisnes sekadar celup2 gitu.

Tiba masa saya kena buat sesuatu yang mudah, jual produk yang memang orang cari2 dan nak beli, bukan jual produk yang tak ramai orang jual.

Saya kena jimatkan masa, saya perlu cash untuk survival, saya kena jaga anak yang perlukan penjagaan khas dan rapi….
Maka saya perlukan sesuatu yang boleh beri RESULT PANTAS :
Tanpa perlu branding,

Tanpa perlu marketing yang mahal,

Tanpa perlu cari orang,

Tanpa perlu modal,

Produk orang dah kenal,

Produk memang orang cari,

Produk yang terbukti selamat n berkesan.

Maka akhirnya saya jumpa jawapannya dalam plan bisnes Shaklee.
May 2013 – saya stop semua biz termasuk emas, saya fokus Shaklee.

Saya fokus kepada siapa yang boleh dibantu dengan produk2 Shaklee 

Saya fokus kepada orang yang cari solution untuk bebas dari gangguan kesihatan. 
Saya fokus untuk share dan serve,
Saya fokus fokus dan fokus 
alhamduliLLAH bulan pertama income 4 angka

Bulan keempat income 5 angka 
Bulan keenam berjaya bantu 17 orang dapat income 4 angka
Bulan ketujuh naik pangkat tertinggi 
Bulan ke 17 dapat hantar mak ayah pergi umrah untuk pertama kali 

Alhamdulillah…..
Saya buat untuk anak2

Dan hari ni saya menumpang rezeki mereka…
Banyaknya yang saya dah lalui….

Sehingga tak sedar saya rupanya dah melakukan satu big leap dalam hidup….

Sesuatu yang saya tak pernah fikir yang saya akan dapat….
Semuanya bermula dengan 1 keputusan yang saya pilih dulu…..
alhamduliLLAH 
Saya bersyukur dengan keputusan ini.
Ada banyak lagi yang belum selesai dan perlu saya capai.
Semoga ALLAH mudahkan jalan saya untuk sampai ke matlamat yang di inginkan.
Amiiin 
Saya doakan anda juga gembira dan bahagia dengan keputusan yang anda pilih. 
P/s : 3 December ni saya akan kongsikan kisah WHY saya ini dalam program Jejak Jutawan Shaklee.
P/s : Exclusive untuk peserta berdaftar sahaja. PM saya untuk daftar ya.

 




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017