Bismillahirrahmanirrahim, assalamualaikum. Alhamdulillah syukur hari ni masih ada umur. Hari ni saya check others box kat FB, ada mesej dari seorang pembaca yang sedang mencari Pengedar Shaklee Berjaya untuk beliau jadikan mentor untuk jalankan Bisnes Shaklee sehingga berjaya.

Pengedar Shaklee Berjaya dalam Bisnes Shaklee

Pengedar Shaklee Berjaya dalam Bisnes Shaklee

So saya nak share tentang tips dan cara nak pilih MENTOR atau UPLINE SHAKLEE supaya anda benar-benar dibimbing sehingga berjaya.

Memilih UPLINE dalam bisnes MLM adalah as critical as choosing your spouse

in fact lagi critical kot sebab komitmen sepanjang hayat
Dditakdirkan dapat upline yangtak cagho langsung hal anak shaklee, sebulan sekali nak tanya khabarpun kirim salam, nak ‘cerai’ tak boleh… maka ikatlah dengan upline haru hitam macam tu sepanjang hayat

so dearies yang nak buat bisnes MLM make sure u pilih UPLINE yang tepat.

Macam mana ciri upline yang tepat :
1) ada LOVE – sayang anak bisnes, kalau takde LOVE, hanya expect SALES SALES SALES, robot pun boleh mogok
2) ada KNOWLEDGE – boleh bimbing anak bisnes untuk buat sales di pelbagai channel.

3) ada FAITH – IMAN – macam mana nak tahu org ada iman? hanya ALLAH je tahu kan? kot dapat munafiq, makan hati berulam air mata la u all…. part ni sangat sangat sangat perlu minta ALLAH yang tunjuk, doa doa doa, istikharah
IMAN ni penting supaya upline takde la buat kita macam acuh tak acuh, ada upline ni bila anak ada sales sayang kemain, bila anak takde sales walaupun ada EFFORT CONSISTENT HARI2, tak pandang pun….
4) ada PROOF – dah terbukti berjaya – kenapa? sebab dia dah lalui jalan tu, confirm dia tahu mana lubang, mana gunung, mana duri, mana batu, mana lurah mana taman…..
5) ada EMPATHY – bukan selfish fikir diri sendiri saja, kalau dah tahap tinggi pun tapi masih turun buat personal coaching, hari2 bagi tips kat group, buat class dan sebagainya, bukan bila dah berjaya tinggal je anak bisnes terkontang kanting….
Bisnes MLM memang boleh bawa orang jadi kaya TAPI perlulah dengan MENTOR yang tepat
buat pilihan BIJAK

sebab sekali u all AKAD dengan MENTOR

selama2 takleh ubah dah

teruk macam mana pun dia layan kita, kena juga ikat dengan dia
so dearies, bila u all nak akad dengan saya sebagai MENTOR anda?

saya dah ready, in fact i’m always ready

anda bila lagi?




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017