Last 2 weeks saya kena Rhinitis. puncanya ialah kerana anak2 saya main bedak. rumah kami ni jarang ada bedak sebab bedak kan ada TALC dan saya allergic pada TALC

actually saya alahan dengan banyak benda, masa kecik lagi teruk, masuk sekolah menengah dah makin baik keadaan saya :

– kalau fabric baru yang ada banyak chemical dan saya terbau fabric tu, saya boleh dapat asthma dan urticaria yang teruk

– kalau makanan tu ada MSG saya boleh kena sakit kepala dan sakit tekak serta selsema

– kalau terkena tepung gluten, saya akan sakit kepala
– kalau terhidu TALC memang terus dapat RHINITIS
bagi yang nak tahu macam mana rhinitis, bayangkan bila duduk saja2 pun hidung kita berair tanpa boleh ditahan, lalu kena sumbat dengan tisu untuk sekat hidung berair

allergic reaction

sangat tak selesa dan agak menderita bila kena rhinitis

biasa kalau pergi klinik doktor akan bagi : anti histamine untuk legakan keadaan ni

sayangnya dalam keadaan sekarang, saya sangat usaha untuk elakkan ubat dan anti histamine atau anti biotik

so saya takde option

ini antara ikhtiar saya :

1) minum madu dengan lemon dan halia

2) ambil 18 biji vitamin C (18 biji bahagi 4 kali dalam tempoh 24 jam) – vitamin C banyak ni untuk boost immunity

3) makan garlic tablet 8 biji dalam tempoh 24 jam — garlic is natural antibiotic *yeay*

4) minum air suam banyak2, saya minum 4 liter dalam tempoh 24 jam
lepas tu malam tu saya tidur dengan lumuran minyak eucalyptus

tengah malam memang banyak kali wee wee

tapi yang bestnya,

alhamdulillah esok pagi terus clear

alhamdulillah syukur ikhtiarku berjaya
so jika u all ada kenal sesapa yang ada masalah macam saya

bolehlah share info ini ye
mana tahu dia pun taknak ambil ubat macam saya :)

 

Produk Vitamin Shaklee yang saya ambil untuk atasi alergik atau alahan teruk ini ialah :

 

 

1) Shaklee Vitamin C 500mg Sustained Release – saya ambil 18 biji

2) Shaklee Garlic Complex – saya ambil 8 biji

3) Shaklee Performance Drink – yang ni sebab nak elak dehydrated sebab Rhinitis teruk

 

 

Alhamdulillah ikhtiar dengan Shaklee mujarab untuk atasi alahan dan alergik teruk saya. :)

 

 

 




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017