Pengedar Shaklee : 013-310 1221

Home » Ilmu » Closing Shaklee August 2014 yang MAGIKA

Closing Shaklee August 2014 yang MAGIKA

Alhamdulillah berlabuh sudah tirai August 2014. Semalam Closing Shaklee untuk bulan August 2014 berlaku dalam keadaan penuh mendebarkan dan berakhir dengan penuh MAGIKA. Alhamdulillah.

 

Shaklee

 

Jujurnya bulan August adalah bulan yang sangat mencabar bagi bisnes Shaklee. Bukan saya sahaja yang merasai sedemikina. Hampir semua sahabat seperjuangan Shaklee yang saya jumpa mengadu isu yang sama.

Boleh dikatakan, bulan August adalah bilan yang paling menguji kecekalan dan ketabahan Pengedar Shaklee. Termasuklah saya. Bulan lepas, saya rasa sangat ‘berat’ melihat seorang demi seorang anak Shaklee saya yang mengadu betapa mereka merasai impak dari fitnah dan spekulasi yang diwujudkan oleh orang awam terhadap Shaklee.

 

Saya sebagai seorang leader amat memahami perasaan mereka. Saya turut merasai kesedihan dan kekecewaan mereka. Setiap kali mereka mengadu, saya hanya boleh memberikan cadangan :

Kita di pihak teraniaya, gunakan position ini baik2, sebab kita dengan ALLAH takde hijab saat ini, mintalah yang baik2, yakinlah pasti ALLAH bagi, ini janji ALLAH.

 

Saya sedar, kata-kata memang mudah diucap. Namuns aat diuji, kita sebagai manusia memerlukan bahu untuk menangis. Kami Pengedar Shaklee yang ikhlas berkongsi tentang kebaikan Shaklee dengan niat nak bantu orang sihat, bila ditekan dengan tekanan melampau oleh haters dan juga opportunist yang suka menangguk di air keruh, tentulah sebagai manusia biasa kami turut terkesan.

Saat hati amat sedih dengan pelbagai mehnah, ALLAH memberikan penawar melalui status FB yang saya dapati dari wall page Ustaz Nuruddin :

 

Jika tiada bahu untuk menangis,

lantai selalu ada untuk terus bersujud.

tunduklah di saat yang lain angkuh,
teguhlah di saat yang lain rapuh,

ALLAH….rasa sangat terubat perasaan ini, maka dengan semangat yag dititipkan ALLAH, kami Pengedar Shaklee terus berusaha berkongsi kebaikan. Saya selalu sebut kepada anak-anak Shaklee saya : We will fight until 23:59 midnight.

Ternyata ALLAH mengkabulkan doa saya

saat saya siap closing august pada jam 11 malam, saya masih tidak menutup laptop sebaliknya melihat-lihat UV anal-anak mana tahu ada yang boleh saya bantu untuk tingkatkan bonus mereka. Jam 11.57 minit malam, saya sengaja check GE breakaway leaders….

ya ALLAH….terkejut sangat saya, 3 orang leader saya yang sebelum ini tidak nampak bayang pun akan effective, alhamdulilah ebrjaya effective dengan cemerlang

ya ALLAH

saya rasa nak menangis, tapi ada suami saya berdekatan, saya segan…jadi saya control….tapi dalam hati, rasa sangat syukur kepada ALLAH, saya tak henti2 ucap alhamdulillah. Anak saya umpama dapat sense keterharuan saya, beliau memeluk saya sambil berkata, tahniah ibu

alhamdulillah

benarlah jika kita tidak berputus asa dengan ALLAH, ALLAH pasti berikan apa yang kita perlukan dan mahukan

Tahniah buat semua anakanda Shaklee mami.

Sekarang dah bulan September

inshaALLAH bulan ini kita akan kembali SPECTACULAR

dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim

saya buka September 2014 dengan :

Shaklee Super Supreme September

#Shakleesupersupremeseptember

Shaklee September 2014 Promo Offer




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

2 Responses so far.

  1. Eizil says:

    Tahniah saya ucapkan kepada puan dan anak2 shaklee puan, semoga terus tabah dan cekal menghadapi segala cabaran yang mendatang.

    Saya doakan kejayaan berlipat kali ganda untuk bulan september dan bulan2 mendatang

  2. Tahniah mami. Jom bangkit September ni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge