Pengedar Shaklee : 013-310 1221

Home » Shaklee » Set Bersalin Shaklee – Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee

Set Bersalin Shaklee – Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim…. Teruja pulak rasa nak update blog dengan cerita pasal Shaklee bila baca kawan saya yang sedang berpantang selepas melahirkan anak kedua 8 hari lepas yang teruja sangat dengan Set Bersalin Shaklee.

Set Bersalin Shaklee

 

Saya pun tak sure masa anak first dulu Hafsah guna Set Bersalin Shaklee atau tak, tapi dari gaya cerita dan keterujaannya tu bunyinya macam inilah kali pertama guna Set Bersalin Shaklee. Hihihi….

 

Katanya Hafsah :

 

Alhamdulillah.. Hari ni baby dah masuk hari ke-8..

Selepas bersalin je bertenaga lain macam.. Tak macam dalam pantang pun… Badan sihat, cergas je… Muka pun takde pucat-pucat..

Jalan pun bukan main lagi nak melangkahnye.. Haa tu la asek nak kena tegur je sebab sihat sangat tak macam orang dalam pantang… Duduk pun tak hingat doniaaa.. Lupa plak tempat berjahit tu.. haihhh.. hehe..

Kalau dulu bersalin part paling sereeem sembelit.. huihhh scaryyy.. Ce tanya sape sembelit lepas bersalin tu. Nak lebih-lebih kang tetas plak jahitan… Skang tidak lagi.. Hehe.. (sorry la cite bab tu :D)

Alhamdulillah Shaklee memang banyak membantu.. Saya amek set pantang + menyusu.. Konsisten setiap hari..

  • Vitamin C
  • B complex
  • Vitalea
  • Zinc
  • Ostematrix (tiada lagi sembelit dan sakit belakang sangat berkurang een belum berurut :D)
  • Alfalfa dah stand by… Tapi tunggu abes pantang la baru makan….
  • Mighty 3 Gem (ESP + Meal Shakes + PD) >> setiap pagi

Dan tambahan vitamin premium VIVIX…

Eh.. Vitamin tu asbab, usaha.. Tak nak amek pun takpe kalo prefer jamu dll eheh.. Allah juga yang berkuasa

 

Panjang lebar diceritakan pengalaman dan keterujaannya terhadap Vitamin Shaklee yang diambil semasa dalam pantang ni.

 

Kalau baca dalam ruangan komen di Facebook beliau, ada Hafsah bagi Testimoni pasal penyusuan jugak. Kata Hafsah dia kena tunggu dulu dari makan Alfalfa Shaklee masa dalam oantang ni sebab :

 

  susu pun tersangat banyak dah.. nnti lg bengkak susu plak

 

Wah wah….orang lain berhempas pulas nak banyakkan susu, ada yang kata takde susu masa dalam pantang, susu tak keluar, baby lapar, susu takde langsung sampai ada yang suap baby dengan air kosong, dengan susu formula, dengan nestum pun ada (ya ALLAH sian baby)

 

Tapi kawan saya Hafsah ni pula susu tersangat banyak pula, sampai terpaksa tahan dari ambil Supplement Vitamin untuk Banyakkan Susu sebab takut bengkak.

 

Haa camne tu?

 

Sedang dalam ramai mak-mak berpantang komplen tentang macam-macam masalah dalam pantang :

 

  • Sembelit
  • Meroyan
  • Letih tak cukup tidur lagi
  • Ada yang kena buasir
  • Ada yang luka jahit tuut terbuka (uhuuu ngerinyaaa)
  • Ada yang pucat lesi
  • Susu takde pulak

 

Kawan saya hafsah ni pula terlebih sihat alhamdulillah walau baru 8 hari berpantang, dengan susu badan yang tersagat banyak pula tu.

 

Alhamdulillah syukur. Saya pun dulu dah merasa pengalaman best Berpantang dengan Set Bersalin Shaklee. Memang best sangat, saya selalu rasa macam QUEEN yang bahagia semasa dalam pantang (alhamdulillah) sebab selain dapat baby baru, dapat breastfeed, dapat bau baby sokmo, saya rasa sihat dan gembira sebab saya dijaga baik oleh suami masa dalam pantang, alhamdulilllah, terima kasih abam master reikiku master nine ^_^

 

Set Bersalin Shaklee

 

Disamping dengan berpantang dengan Set Bersalin Shaklee, bertambah-tambah happy dan sihat rasanya. Elok-elok badan turun 13 kg masa pregnant, boleh naik bam bam balik masa berpantang dek kerana terlalu happy dilayan macam permaisuri sambil saya pun menghadap ESP Shaklee macam orang tak yang 20 tahun tak jumpa ESP…haa gitu!

Sebab ESP Shaklee kalau dah dicampur dengan Mealshakes pastu minum pulak lepas makan memanglah dari elok-elok boleh jadi Set Kurus Shaklee, terus jadi Set Gemuk Shaklee sebab cara makannya tu cara nak menggemukkan badan.

 

Itulah jadinya  saya ni makin gemuk bam bam lepas pantang. Sebab masa pregnant langsung tak boleh makan, masa berpantang ni balas dendam terus makan macam-macam menu masa berpantang.

 

Siap resepi jawa lah, cina lah, korea pun adoo (myuk gook lagi)

 

Pastu dengan telan ESP Shaklee tak ingat

 

gitulah lahir salwa gemuk ni

 

hehehehe

 

udah melalut pulak jadinya

 

 

kalau ada sesapa nak baca lebih lagi pasal Set Bersalin Shaklee seperti :

Testimonial Set Bersalin Shaklee ataupun Kebaikan Set Bersalin Shaklee menurut doktor perubatan

Pakej Set Bersalin Shaklee yang wujud di alam semesta ni,

atau pun nak tau Harga Set Bersalin Shaklee terus sebab dah teruja dengan cerita mak mok ni…

 

rajin-rajin le klik pada link yang saya dah sediakan tu ye…kalau ditakdirkan u all dah terbeli Set Bersalin Shaklee lepas tu tak dapat bimbingan Cara Makan, nah boleh baca Cara Makan Set Bersalin Shaklee kat sini ye

 

Kut la u all ada kenal sesapa mak tang (mak berpantang) yang kesian nasibnya kena sembelit sampai buasir, susu takde dan apa saja la isu pasal berpantang ni.

 

Share kan la cerita ni dengan diorang ye.

 

Bukannya apa, berdosa kalau tak share, sebab udah tau ada benda baik tapi takmo share….lepas tu dah kawan tu sakit buasir sampai susah nak duduk masa solat…haa tak ke kesian kat kawan tu?

 

Sharing is caring

 

Setiap share kita yang baik walau sebutir zarah pun ALLAH kira sebagai pahala

 

apatah lagi bantu mak mak berpantang ni untuk sihat semula lepas bersalin, untuk dapat jaga anak dengan baik tanpa sakit-sakit badan, untuk berkhidmat kepada suami dan menjadi isteri solehah untuk suami dan ibu solehah untuk keluarga….

hanya ALLAH dapat reward jasa kalian

 

So jika u all rasa nak share tentang Set Bersalin Shaklee ni dengan kawan-kawan, atau ada suami soleh yang terbaca entry ni, bolehlah bagi mereka baca kisah bahagia kawan saya ni ye.

 

Semoga sharing ini bermanfaat

 

Selamat Berjaya dan bahagia

 

Anda kaya dan berjaya!!!

 

Assalamualaikum <3

 

 




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

One Response so far.

  1. yat says:

    in sha Allah, saya juga akan menggunakan Set Bersalin Shaklee ketika pantang nanti. Sekarang ini berpuas hati sangat dengan Shaklee selepas merasai SUPERBnya mengandung bersama Set Mengandung Shaklee. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge