Pengedar Shaklee : 013-310 1221

Home » Shaklee » Set Mengandung Shaklee – Vitamin Ibu Hamil Yang Bagus

Set Mengandung Shaklee – Vitamin Ibu Hamil Yang Bagus

Tahniah diucapkan atas Kehamilan anda :) Tahniah kerana anda dan bayi bakal mendapat Manfaat dan Kebaikan Set Mengandung Shaklee yang merupakan Vitamin Ibu Hamil Terbaik untuk memenuhi keperluan ibu sepanjang tempoh Kehamilan. Jom tengok ibu hamil ini yang berjaya melalui kehamilan dengan bertenaga tanpa anemia dengan Set Mengandung Shaklee.

 

 

Selain video pendek tentang Kebaikan Vitamin Kehamilan Shaklee untuk Ibu Mengandung di atas, kat bawah sikit jika anda scroll, ada satu labgi video tentang bagaimana Vitamin Ibu Hamil Terbaik Shaklee ini membantu ibu yang menghadapi anemia yang teruk semasa hamil untuk tambahkan hemoglobin atau HB darah beliau sehingga berjaya bebas dari anemia!

 

Kena baca sampai ke tengah artikel sikit, anda bakal jumpa video itu ;) Dalam artikel ini akan menjawab persoalan lazim para ibu berkenaan Set Mengandung Shaklee dan juga Kehamilan.

  1. Apakah cabaran yang lazim dialami oleh Ibu Hamil ? – Morning Sickness, Anemia dan sebagainya
  2. Apakah Zat Nutrisi yang penting untuk pertumbuhan bayi ?– Protein, Omega 3, Folic Acid dan banyak lagi
  3. Bagaimana Ibu Hamil mendapatkan Nutrisi yang diperlukan sepanjang Kehamilan? – Makanan Seimbang Berzat
  4. Mengapa Doktor Membekalkan Vitamin untuk Ibu Hamil ?– Cara Penyediaan makanan yang merosakkan zat
  5. Mengapa Set Mengandung Shaklee adalah Vitamin Ibu Hamil Terbaik?– Terbukti melalui pengalaman sendiri lebih 15 tahun
  6. Apakah Kebaikan Set Mengandung Shaklee buat Ibu Hamil ?– Semulajadi, tiada pengawet dan 100% menepati RNI Ibu Hamil
  7. Berapa Harga Set Mengandung Shaklee? – Hanya RM80 sahaja sebulan :)
  8. Cara Makan Set Mengandung Shaklee? – Exclusive dari kami berdasarkan keperluan unik para ibu.

Kesemua 8 soalan di atas akan diterangkan secara terperinci dalam artikel yang kami sediakan dengan penuh kasih sayang buat anda, Ibu Hamil yang dirahmati dan dikasihi ALLAH :)

 

 

Set Mengandung Shaklee
Tahniah Atas Kehamilan Anda

 

Sekiranya anda mahukan sentuhan personal dari kami berkenaan info produk dengan lebih mendalam, dengan rendah hati kami mempelawa anda menghubuni kami di 013-3101221 untuk bercakap secara terus dengan kami.

Apakah cabaran lazim dialami oleh Ibu Hamil?

Kehamilan adalah satu proses yang panjang dan mencabar terutama buat ibu yang baru pertama kali Mengandung. Cabaran yang dihadapi ibu dalam proses untuk membesarkan janin dalam kandungan adakalanya amat menduga emosi dan juga kekuatan fizikal.

 

  • Alahan Teruk
  • Morning Sickness
  • Tak boleh makan atau tiada selera makan
  • Muntah dan Loya
  • Anemia – Berbahaya jika tidak ditangani, boleh menyebabkan tumpah darah semasa bersalin.
  • Keletihan dn rasa malas
  • Mood swing

 

Set Mengandung Shaklee

Lazim bagi ibu Mengandung mengalami simptom Kehamilan yang adakalanya boleh mengganggu aktiviti rutin harian. Namun jangan bimbang kerana keadaan tersebut hanya sekejap sahaja.

Hampir semua masalah yang disebutkan tadi dapat diatasi dengan mendapatkan nutrisi yang diperlukan secara lengkap di samping rehat yang mencukupi dan sokongan suami.

 

Apakah Nutrisi Yang Penting Buat Ibu Hamil?

 

Seorang ibu yang sedang Mengandung secara amnya perlu mengambil bijirin dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi keperluan asid folic dan protein serta karbohidrat untuk tenaga.

Kekurangan zat akan menyebabkan Ibu Hamil mendapat masalah anemia yang boleh mengancam kesihatan.

Bagaimanakah Ibu Boleh Mendapatkan Nutrisi Yang Diperlukan Semasa Mengandung Dengan Sempurna?

Semestinya melalui makanan seimbang yang diambil oleh Ibu Mengandung setiap hari. Pakar pemakanan telah mencadangkan makanan berikut yang didapati terbaik untuk membantu Ibu Hamil mendapat zat sempurna semasa Mengandung.

 

  • Telur  – Mengandungi 12 vitamin dan mineral penting di samping  protein yang amat diperlukan untuk pertumbuhan janin.
  • Ikan Laut Dalam (Salmon, Kod, Mackerel) – Kaya dengan Omega 3 yang amat diperlukan oleh bayi untuk pertumbuhan otak. Ibumahukan baby yang pintar genius? Inilah masanya untuk makan ikan sebanyak-banyaknya untuk dapatkan DHA :)
  • Kekacang – Selain kaya dengan protein, kacang turut mengandungi fiber yang tinggi yang mengelakkan masalah sistem pencernaan seperti sembelit dan angin
  • Sayur Berdaun Hijau – Sumber Vitamin penting dan juga asid folic yang amat diperlukan oleh Ibu Mengandung. Malah kaya dengan fiber untuk kesihatan sistem penghadaman.
Pelbagai lagi makanan lain yang berkhasiat yang baik untuk ibu hamil. Pastikan Ibu mengambil makanan tersebut mengikut cadangan piramid makanan untuk Ibu Mengandung di bawah :
Set Mengandung Shaklee

Mengapa Doktor Membekalkan Vitamin untuk Ibu Hamil

Kerana semasa Hamil tubuh ibu memerlukan dua kali ganda lebih nturient tertentu untuk disalurkan kepada bayi dalam rahim yang sedang membesar.
Sayangnya cara penyediaan makanan hari ini menyebabkan majority nutrisi seperti vitamin dan protein musnah sebelum sempat di serap oleh tubuh.
Set Mengandung Shaklee
Inilah puncanya mengapa Ibu Hamil mudah mendapat masalah kurang zat dan anemia. Bukan kerana tidak cukup makan tetapi kerana makanan yang di makan mengandungi zat yang sedikit akibat rosak semasa penyediaan.
Justeru untuk membantu tubuh memenuhi keperluan zat semasa mengandung, dokor telah memberikan pil Vitamin untuk Ibu Hamil.
Sayangnya kebanyakan Vitamin Antenatal yang diberikan oleh pihak Hospital atau klinik mempunyai masalah berikut :
  • Bau yang tidak menyenangkan
  • Pewarna yang kuat
  • Status halal yang tidak diketahui
  • Tahap kehancuran yang lemah, membawa risiko pil tidak hancur dalam tubuh.
Bukan sedikit ibu hamil yang mengadu tidak tahan dengan bau pil vitamin klinik dan tidak mampu menelan….ini mungkin kerana vitain tersebut dihasilkan secara tiruan dan bukan dari tumbuhan semula jadi….oh no….bahan tiruan untuk bayi anda yang precious itu?

Mengapa Set Mengandung Shaklee adalah Vitamin Ibu Hamil Terbaik?

Untuk menjawab persoalan ini saya ingin berkongsi satu kisah seorang ibu yang setiap kali hamil mengalami keadaan yanga mat membimbangkan iaitu Hyperemesis Gravidarum.

Setiap kali hamil, saya melalui satu tempoh Mengandung yang amat menduga sekali. Saya di diagnosis dengan Hyperemesis Gravidarum yang menyebabkan saya tidak boleh makan langsung.

 

 

Saya loya teruk dan memuntahkan cecair hempedu sehingga esofagus luka teruk. Akhirnya saya ditahan di wad untuk menerima bantuan perubatan. Saya mengalami pernurunan berat badan sehingga 13kg sepanjang Kehamilan berlangsung

Sepanjang tempoh berkenaan, saya amat khuatir tentang bayi saya yang sedang membesar di dalam rahim yang memerlukan makanan dan zat untuk membesar daripada saya.

Namun kerana keadaan alah dan loya yang amat teruk, saya tidak dapat makan dengan baik. Ketika itulah saya memikirkan betapa saya perlu mencari satu ikhtiar untuk memenuhi keperluan nutrisi bayi saya.

Ketika di wad saya diberikan Vitamin Ibu Hamil atau Vitamin Antenatal oleh pihak hospital. Sayangnya saya langsung tidak dapat menelan pil dari hopsital seperti Iberet, Folic Acid, Ferrous Fumarate.

Set Mengandung Shaklee

Urghhh saya tak lalu nak telan pil hospital, baunya sungguh yuckks….

 

Lalu saya teringat dengan Shaklee. Saya sebenarnya dah makan Shaklee lama sebelum hamil lagi. Ayah saya yang memberikan Shaklee kepada saya dan adik beradik.

Namun tidaklah disiplin sangat mengambil Shaklee. Setelah melalui detik yang sungguh menduga semasa Mengandung inilah menjadi titik tolak saya kembali mengambil Shaklee dengan konsisten

Setelah fasa yang menduga itu berlalu, saya terus mengamalkan Set Mengandung Shaklee sebagai ikhtiar untuk membekalkan bayi saya dengan Nutrisi yang diperlukan untuk perkembangan yang sempurna.

Alhamdulillah ikhtiar kecil saya ini membuahkan hasil. Bayi saya lahir dengan sihat dan sempurna malah berjaya menikmati susu ibu sepenuhnya selama 13 bulan dan diteruskan sehingga 24 bulan. Malah bayi saya tidak mengalami jaundice.

 

Haa ni lah video yang saya cakap tadi, sharing review testimoni dari seorang ibu hamil yang pernah ada anemia yang teruk dan bagaimana ibu hamil ni berjaya bebas dari anemia dan HB darah beliau pun naik setelah makan Vitamin Ibu Hamil dalam Set Mengandung Shaklee ni.

 

 

 

Apakah Kebaikan Set Mengandung Shaklee buat Ibu Hamil?

Setiap Ibu Mengandung pasti mahukan bayi dalam kandungannya mendapat khasiat yang terbaik untuk pembesaran yang sempurna dan pertumbuhan otak yang cemerlang. Set Mengandung Shaklee memenuhi kesemua keperluan Ibu Hamil dengan rangkaian produknya.

 

Set Mengandung Shaklee
1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

Vitalea

 

  • Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
  • Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Sustained Release Vita-C

Set Mengandung Shaklee

  • Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
  • Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap badan :(

 

3) B-Complex

 

  • Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

 

4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

Set Mengandung Shaklee

  • Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
  • ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)

Set Mengandung Shaklee

  • Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
  • Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
  • Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
  • Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
  • Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

6) OmegaGuard (EPA & DHA)

Set Mengandung Shaklee

  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
  • DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
  • Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

 

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :

  1. Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  2. Perkembangan bayi yang sihat
  3. Pencegahan baby dari mendapat jaundice.

 

Perkembangan Otak Bayi dalam kandungan amat memerlukan nutrisi ibu yang baik

Keberkesanan Set Mengandung Shaklee dalam menangani dan membantu mengatasi masalah lazim Ibu Hamil terbukti melallui pelbagai sharing dan perkongsian dari ibu-ibu Hamil yang telah menggunakannya.

Salah satunya ada;ah sharing berikut di mana ibu yang anemia ini berjaya mengatasi maslah Anemia semasa Hamil dengan ikhtiar Shaklee.

 

Set kehamilan mengandung shaklee

 

 

Berapakah Harga Set Mengandung Shaklee?

Harga Set Mengandung Shaklee adalah berdasarkan pakej yang anda pilih.

Jika anda memilih Set Mengandung Basic: Vitalea + Vitmin C + BComplex + Ostematrix Harga adalah RM300 untuk 4 bulan bersamaan RM68 sebulan sahaja.

Wahai Ibu demi anakmu yang tidak ternilai dengan seisi dunia itu, masakan RM68 sebulan tidak boleh diberikan untuk anak, bukan begitu ibu? :)

Set Mengandung Shaklee

Buat ibu yang berhasrat nak memberi yang terbaik epada bayi yang dikandungkan dan nak dapatkan Set Mengandung Shaklee yang paling lengkap dan mantap untuk kebaikan bayi yang dikandung, hubungi kami di Facebook Siti Al’Izzah atau call kami 0133011121 untuk mendapatkan Set Mengandung Shaklee Terbaik 

Bagaimana Cara Makan Set Mengandung Shaklee?

Oleh kerana setiap individu adalah unik dan berbeza, maka tidak adil jika kita memberi Cara Makan Vitamin Shaklee secara pukul rata. Setiap ibu memerlukan sukatan berlainan.

Contohnya Ibu Hamil yang ada Diabetes Semasa Hamil tentulah sukatan Vitaminnya berbeza dengan Ibu Mengandung yang ada anemia. Betul tak mommies?

Cara makan exclusive akan disertakan berserta consultation dalam setiap packaging :)

Jadi buat anda :

  • Para Suami yang sayang isteri yang sedang hamil dan bayi yang sedang berkembang dalam rahim
  • Ibu yang mahu memberikan yang terbaik untuk bayi dalam kandungan

Boleh hubungi kami di 0133011121 atau ibusihat@gmail.com untuk mendapatkan Harga Set Mengandung Shaklee

Terima kasih atas kesudian membaca tulisan yang dihasilkan dengan penuh kasih sayang ini.

Kami akhiri artiel ini dengan mendoakan jutaan kebaikan berpanjangan buat anda semua dan dengan selingan video kisah bahagia seorang ibu yang menggunakan Set Bersalin Shaklee

 

Jumpa lagi dalam entry lain ya :)




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

15 Responses so far.

  1. Aziey says:

    Entry yang padat dgn info…sehingga membuatkan saya terfikir untuk mencuba shaklee sekiranya saya mengandung lagi kelak.. :)

  2. ila says:

    as salam,,,sye nk tnye la,,sye hamil 5mnth,,,bolh tk klau sye jst amil vitalea + esp + obimin sahaja???dan pil2 dari KKM sye xperlu makan kn??

    • mama solehah says:

      rasanya better amik vitale+vit b+vit c+oste sahaja kalau nak amik shaklee.esp pun boleh

      kalau obimin,amik obimin +esp je

      sbb rsanya redundant obimin+vitalea

      correct me if im wrong

  3. Sihat & Cantik says:

    Padat info dalam artikel Superibu ni, kena banyak belajar..anyway superibu comel pakai niqab tu

  4. huda says:

    Info yang bermanfaat.Saya juga mengamalkan set mengandung ini sepanjang kehamilan,Alhamdulillah…kesihatan diri dan kandungan bertambah baik..

  5. mama solehah says:

    entri yang sangat padat dan lengkap buat ibu hamil

  6. Safiya says:

    wah banyak sekali info dalm entry ni :)

  7. sumaiyah says:

    Saya nk tanya jika sy mkan semua vit shaklee yg set ibu mengandung ni. Ubat hospital saya tidak perlu ambik langsung ka?

  8. hajar says:

    Assalamualaikum,sya sdg hamil 5month.mslah sya adalah hb rndah..bgaimnakah cara terbaik mkn set mgndung ini untuk mnaikkan smula hb sya?

  9. […] Elak sembelit masa hamil – alhamdulillah yang ni yang saya sangat bersyukur. Rata-rata bila dah jadi mak ni saya […]

  10. hani says:

    padat dengan info, semoga perkongsian dari master memberi manfaat buat saya dan pembaca2 lain :)

  11. Idayu Irdina says:

    saya pun consume set hamil shaklee masa mengandung dulu..memang tubuh rasa sentiasa bertenaga…sehingga sekarang pun saya masih meneruskan pengambilan set menyusu dan set cantik shaklee

  12. […] Memang sangat berbaloi-baloi lah guna Shaklee ni dahlah Harga Set Bersalin Shaklee ni sangat murah lepas tu boleh diambil juga sebagai      Vitamin Kehamilan Shaklee Untuk Ibu Mengandung […]

  13. […] Ibu hamil memerlukan 7 nutrien dalam B Complex, terutama Asid Folik bagi tumbesaran bayi yang sempurna. B Complex sangat penting untuk pemeliharaan sel darah merah dan juga sistem saraf. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge