….sejak 1400 tahun yang lalu :)

 

ALLAH tetap beri pakej Ramadhan yang sama untuk seluruh manusia.

 

 

Yang berbeza ialah sambutan terhadap pakej Ramadhan itu.

 

 

Teringat dulu masa sekolah ada lagu nasyid dari The Zikr, tajuknya Ramadhan 2 zaman or something like that la….can’t really recall the song title…..tapi bait-bait lagu tu sangat menusuk-nusuk kalbu.

 

Contohnya :

 

Mereka (umat ISLAM dulu) gembira dengan kedatanganmu (kedatangan Ramadhan la)

Kami gembira dengan pemergianmu (cam betul tak?)

 

Malam mereka meriah disimbah nur al-Quran

Tapi malam kami muram berkabung dengkur (waahhh ini sudah macam premonition ke apa diorang boleh nampak ada sorang wanita anak 4 suka tido masa Ramadhan…huhuhu)

 

Seriously bila Ramadhan datang memang sangat2 excited dan rasa diri berubah menjadi semakin baik je bila Ramadhan

 

Tapi sentiasa tak pernah capai KPI yang di set setiap tahun.

 

Sedihnya la rasa bila mengenangkan hakikat iman diri sendiri.

 

Sebelum Ramadhan haritu bukan main berazam nak off Facebook

 

Nak shut down business temporarily sebab nak focus on ibadah-moon in Ramadhan tapi takde jadi macam yang dirancang.

 

Ya ALLAH rasa macam failure yang teramat-amat.

 

Tapi nak failure apanya kan baru 4 Ramadhan….

 

semoga kesedaran yang ada ini menjadi pencetus untuk mencipta dan menjadikan Ramadhan tahun ini lebih baik dari 29 Ramadhan yang pernah di lalui sebelum ini.

 

 

Selamat berpuasa dan selamat berpesta ibadah di bulan Ramadhan bualn semua pembaca blog SuperIbu.com :)

 

 




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017