Siapa cakap tu mari saya cubit dia….

Kenapa?

Sebab vitamin untuk menyusu itu memang takde, konsepnya mak sihat badan cargas maka hormon bagus lalu susu akan tumpah ruah jika mak cargas ini perah dengan rajin ya.

vitamin diperlukan oleh semua, manusia perlukan vitamin, haiwan juga perlukan vitamin….

  1. baby yang baru lahir pun perlukan vitamin, maka ALLAH dah siap2 ‘bancuh’ vitamin elok2 dalam susu ibu…..
  2. Baby umur 2 tahun yang dah bercerai susu juga perlu vitamin, sebab tu kita bagi mereka makan sayur dan buah.
  3. Anak baru masuk sekolah pun perlu vitamin….
  4. Remaja baru baligh pun perlukan vitamin….
  5. Anak dara baru dipinang orang pun perlukan vitamin
  6. Wanita baru bernikah pun perlukan vitamin
  7. Ibu mengandung lagi la perlukan vitamin
  8. Ibu menyusu pun perlukan vitamin
  9. Ibu anak dah dewasa dan dah bercucu lagi la perlukan vitamin

Hakikatnya selagi hidup selagi tu perlukan vitamin

kalau tak, kita tak perlu dapatkan vitamin dari makanan harian kita

Tapi kenapa sesetengah orang perlukan supplement vitamin?

Sebenarnya bukan sesetengah orang, TAPI harini smua orang perlukan supplement vitamin….

kecuali yang buat personal farming dan edible garden….

sebab dunia sekarang ada issue NUTRITION IN FOOD DECLINING

nanti saya akan cerita lebih tentang ini….

pokoknya sekarang, bersederhanalah ya, dan hormati stand masing2

vitamin supplement adalah ikhtiar untuk melindungi diri dari pnyakit

AL WIQAYAH KHAIRUN MINAL ‘ILAJ (Prevention Better Than Cure)

mencegah itu lebih baik dari mengubati

dan mencegah tu biarlah dengan cara yang tidak bertentangan syara’

makan vitamin supplement…..adakah bertentangan syara’?

lainlah kalau kita amakan supplement yang dihasilkan secara zalim contohnya seperti peras susu awal lembu masa lembu baru beranak sampai mak lembu mati dan anak lembu jadi yatim

jadi kalau tak melanggar syara’

janganlah syadid sangat menentang benda yang ALLAH ta’ala tak haramkan

maknanya apa ikhtiar yg kami buat ni ialah harus hukumnya

manusia, ada sel, ada tissue, ada organ, ada system….semua tu perlu dipelihara sebaiknya, ikhtiarlah dgn cara yang tak melanggar syariat, makan seimbang, senaman mesti buat, nanti kalau tiba2 perang baru nak senaman mau tergeliat segala urat…..pastu makanlah supplement sebagai ikhtiar memenuhi mana2 zat yang tak cukup dari makanan…tambahan lagi kalai masak tu dengan goreng, rendam dalam santan dalam minyak, vitamin semua dah selamat jalan dah….hehehe

————————————————–

habis dah syarahan pagi saya :)

terima kasih kerana sudi membaca :)

sebarkan kalau rasa bermanfaat

baca saja klau rasa sebaliknya

kalau nak dapatkan vitamin, ini tempatnya 0133011121




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017