Pengedar Shaklee : 013-310 1221

Home » Family » Sekadar meluah rasa…

Sekadar meluah rasa…

Sebelum saya menulis dengan lebih lanjut lagi, terlebih dulu saya nak minta maaf banyak2 andaikata sepanjang saya bergiat sebagai blogger ni ada antara pembaca blog ni yang sakit hati@menyampah@meluat@etc dgn apa yg prnah sy tulis.
Sebenarnya setelah saya pulih dari Chiku ni semangat sy berkobar2 nak mendalami ilmu mendidik anak ni,so sy pun surf la blog2 ,forum2 dan website2 yg ada menyentuh ttg perkara berkenaan.
Tak semena2 sy pun singgah le ke blog salah seorang blogger yg memang sy selalu rujuk….sy belek entry yg lama2 tahun2 lepas…tiba2 ter’sampai’ ke satu entry,sy baca2…penulis blog ni menyentuh ttg rasa tak berkenannya ttg tulisan seorang ibu kat forum/blog ttg masalah anaknya taknak makan+kecacingan gitu..so sy teringat yg sy pernah post entry tu…time sy belum bersalin Aisyah lagi.Saya takut yg saya ni ter buruk sangka,maybe dia maksudkan org lain.Tapi setelah saya check byk kali antara point2 yg dia letak,dan tarikh posting tu adalah beberapa hari selepas saya beri komen pd blog nye buat perrama kali,maka sy rasa 80% penulis tu menulis ttg sy.
Terpulang kepada penulis berkenaan untuk menyuarakan pandangannya.Cuma sy agak terkecil hati dgn gaya penulisannya terhadap sy,untuk pengetahuan waktu tu saya bukan sengaja stop kan Kauthar dari breastfeeding tetapi kerana sy telah mendapat premature contraction+pendarahan ketika kandungan 5 bulan.sebab tu sy focus more to my son’s solid intake,sy tak bagi dia FM.so untuk pastikan anak sy mendapat ape yg dia perlukan,tentulah melalui solids.
Saya menulis ni sebagai meluahkan rasa tersinggung atas beberapa perkataanya seperti:mentaliti jauh ketinggalan etc…
terima kasih kerana menyedarkan saya.Sy amat takut kalu lepas ni saya pula menyakitkan hati org lain secara tak disedari.saya minta maaf byk2.sy rasa 90% penulis berkenaan tak baca kot blog sy ni lagi sbb sy ni tak sebijak dia,tapi sy nak minta maaf andai kata ada yg terasa…cukuplah ni saja,tak bole tulis pnjg2 lg nanti lg byk pula kata2 tak sedap keluar.inilah perempuan,bukan sekadar mampui menyakiti dengan lidah,tapi juga dgn jari.
rupanya sakit hati memang lagi sakit dari sakit badan,terutama kalau mennyentuh soal anak…
ya Allah tabahkanlah hatiku dalam usaha menuntut ilmu untuk mendidik anak2 ku…amin.




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

5 Responses so far.

  1. Fara says:

    Salam singgah dan salam kenalan…Terima kasih sudi ke blog saya. Sudi-sudikan lah selalu ye :)

  2. lyna says:

    salam Sal,

    Ya lah,dalam dunia blog ni tak dapat lari dari perkara2 mcm 2. Org bc blog org lain & make comments pasal org lain dalam blog sdr. Ada la kadang2 mybe penulis pun tak sedar..membuat org lain terluka.

    Maybe kita kena berlapang dada & maafkan je drg. Bloger jd cm artis ape.hehe.

  3. mamahanees says:

    Salam. Hai ibu kauthar. Tima kasih jadik peminat setia fotopages hanees. Tak sangka lak ada peminat hehehe besday kauthar bila ek? hanees 21 jan. Tak lama dah. Kauthar dah ada adik. Hanees lum lg. Hanees dah 2 tahun ni boleh la bagi adik hehe

    Saya tak de petua khusus utk ajar hanees. Apa yg saya amalkan mmg banyak bersembang dgn dia sejak dr pantang. Setiap yg saya pegang, saya buat kat depan dia….sumer sy explain kat dia.Bercakap saya make sure sebut sepatah-sepatah.

    Kauthar lum pandai cakap x semestinya dia lum ada vocab. Maybe vocab dia dah banyak…..sajer dia x nak tunjuk. Lum sampai seru….. :-)

  4. asniza says:

    salam, ibukhauthar.. sabar ye, dan maafkan dia kerana ketidaktahuannya (mula nak cakap kejahilan, tapi cam kasar sket lak)…

    saya antara yang tak de rezeki nak bf anak cukup 2 tahun, saya cuma dapat BF tanpa campur FM sampai umur baby setahun 3 bulan dan berhenti sepenuhnya umur baby setahun 6 bulan… saya stopkan beransur2 dgn menambahkan susu formula sebab bleeding masa kandungan 6 bulan… dr nasihatkan berhenti sebab risiko utk saya keguguran/kematian janin dalam kandungan…

    sabar je lah…

  5. @Salwa says:

    Fara – tq singgah blog saya.sy suka posting awak tu..:)

    Lyna – tq kerana mengingatkan kita ttg berlapang dada.betul kata Lyna memang ramai org buat begitu dlm blog.tapi alhamdulillah Lyna tak pernah buat begitu thats y i really respect u supermom :)

    mamahanees – alamak birthday hanees dekat dgn saya la 26 jan.kauthar 4 january sama dgn birthday suami ma_danish aka ayahdanish :) saya suka baca telatah hanees yg very graceful :).citer fevret sy time hanees terkunci lam kereta.

    asniza – welcome and tq sgt2.sy pun mcm asniza juga bleeding time preggy tapi kesian kauthar dia kurang beruntung menyusu tak lama macam anak asniza,sampai setahun dua bulan je di menyusu penuh.anyway tq.dtg lagi ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge