Dah lamanya tak buat any posting alhamdulillah akhirnya ada masa skit. Arif Kauthar bakal berusia 2 tahun kurang 2 bulan lagi.Setakat ni masih belum lagi boleh bercakap cuma reti sebut tata,ayah,tq and amin.Yang lain ntah ape butirnye aku pun tak dpt tgkap..mcm bahasa Germn lak hehe.Aktivity yang paling dia suka ialah main tuang-tuang air dalam botle.Memang sejak kecik dia suka benar main tuang2 air.Setiap kali buka fridge dia mesti amin botle 500ml mineral water and amik lagi satu botle kosong dan bermulalah aktiviti men’transfer’ air dari satu botle ke botle lain..tanpa menumpahkan air itu.Finally dia akan minum air tu lepas dah boring tuang-tuang dari botle ke botle lain.Ntah nape dia tak minat langsung nak main block-block yang punyelah banyak aku beli…aku mcm frust jugak sbb dia tak mcm anak org lain yg sebaya dia dah pandai macam2,suka main block and etc.Tapi aku kena buang perasaan tu and let him develop his true skills.Nampaknye dia memang minat hal ehwal memasak ni.Sekarang kalau aku masak kacang buncis dan bayam,dia dah boleh tolong patahkan sayur2 tu.Aku tak ajar dia directly and tak [ernah minta dia buat semua tu tpi dia yg obsreve and practice sendiri.Tumbuk bawang putih dalam lesung sampai hancur pun boleh.Sebab tu aku rasa minat dia dalam memasak.Aku ni memang takde langsung ilmu mengenai teknik ape nak guna untuk ajar anak,alhamdulillah ada sikit tau selepas diperkenalkan oleh mamadanish.(Thanks so much kak Yasmin.)But honestly i admit that i am to far to compare to other mommies yg tau mcm2 cara nak nurture anak.I REALLY WANT TO LEARN ABOUT THAT tapi tak tau nak mula dari mana.Aku agak sedih sebab 2 tahunpertama anak aku terbuanag begitu sahaja tanpa aku menggunakan thaun yang crucial ni untuk nurture his mind.I hope its not too late to start it now(eventho actually i really feel that its a bit late now since he will turn to 2 on Jan 2009).To friends and readers of my blog,if u do have any suggestion and tips to share u are always welcome to share it here.O K rasanya posting kali ni sampai sini dulu since aku pun tumpang internet umah mak(umah aku takde internet-a main reason why i cant share and learn with mommies out there)




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017