Pengedar Shaklee : 013-310 1221

Home » Family » Picky-eater…no more ;)

Picky-eater…no more ;)

Alhamdulillah akhirnya setelah berusaha pelbagai cara akhirnya Kauthar dah mula berselera semula nak makan. Sekarang pantang kalau orang lain makan dia pun nak makan juga, tapi dia tahu pulak nak try rasa dulu makanan tu,kalau tak kena kat tekak dia so tak nak la. Yang aku notice ialah Kauthar kembali berselera makan after aku relactate dia. Since dia kembali minum susu ibunya (iaitu aku) memang dia berselera sungguh time makan. Ikan selar dan cencaru memang favourite dia.Sebab nye mungkin kerana time dalam pantang ni aku asyik makan ikan tu so dia pun dah biasa.Kalau makan ikan cencaru dia seorang habiskan seekor ikan. Buah yang dia suka pula semuanya local fruits especially pisang dan betik. Baru-baru ni musim durian kat Johor so time kat sana tu jenuh semua orang makan durian. Aku risau juga kalau dia makan durian sebabnye kan durian tu kalori tinggi,tapi nasib baik dia memang tak suka durian. Sayur yang dia nak makan cuma sawi dengan bayam,yang lain dia taknak. Setiap pagi pula mesti nak scramble egg,dia makan camtu je atau kadang2 dgn roti.Sekarang aku dah mula benarkan dia minum vitagen (tapi yang color putih je-takde additional flavour) dan yakult,tapi yakult terlalu manis so aku prefer bagi dia vitagen.
Alhamdulillah takde la aku runsing lagi pasal pemakanan dia. Tak lama lagi akan ada entry tentang Aisyah pula. Sekarang Aisyah jadi booby baby,kerap betul dia menyusus.Alhamdulillah sebab secara tak langsung production susu memang meningkat sangat.
Sekarang aku nak focus pada pendidikan Kauthar pula,dia ni susah focus skit.Aku harap dapat panduan dan tunjuk ajar dari ibu2 yang lain tentang pendidikan anak2.Mudah2 an aku dapat membentuk sekurang2nya sikap suka membaca dalam dirinya..amin




Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 
Post Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge