Pengedar Shaklee : 013-310 1221

Home » Family » Kauthar's daily activity.

Kauthar's daily activity.

My son Kauthar is already 13 months old now. Everyday he discovers many new thungs to explore. I will include some photos of his daily activity-the pictures are still in process,well…i’ve just recovered from some pregnancy complications-
Here are the list of his daily activity :-
MORNING
  • toothbrushing session – sehari punye la banyak kali berus gigi, pantang nampak berus gigi.
  • feeding his goldfish – he has two goldfishes in a cute tiny bowl.
  • ‘conteng-conteng’ session – lukis ntah ape2 kat buku dia, sometimes guna crayon, pen, water color. tapi tak nampak butir ape yang dia conteng tu..
  • assembles mommy’s pump, puzzle, building block.
  • makan sudah mesti laa…tanak nasi blend..nak nasi yang berderai tu, yg mcm kita makan macam tu la yg dia nak.
  • sometimes he will help mommy to wipe the floor – ibu tak suruh pun dia lap jugak, guna kain lagi,asal jumpa kain dia wat lap lantai..adoi laa anak bujangku.

NOON TO EVENING

  • Tido 3 jam
  • tooth brushing lagi..
  • Kalu ayah tak keje dia sibuk nak solat Zohor sekali, siap kena bentang praying mat. Tapi sepanjang-panjang ayah dia solat tu dia berdiri straight je. kadang2 je sujud tapi muka pandang tepi,nak bernafas..huhu.
  • ABC session, using either flash card or book – dia yg decide bila nak ABC session ni.Ibu tak tetapkan mase sebab kalu wat camtu bukannya dia nak ikut. So biar pilih time sendiri.
  • Main kat luar. Sometimes play badminton, air pancut, wat rainbow, or kejar2 kucing. Kalau dah main kat luar memang susah sgt laa nak masuk umah balik..mesti nangis2 bile bawa masuk.
  • sometimes on weeekend we bring him to swimming pool at his cousin’s house.

NIGHT

  • dinner
  • ABC session
  • conteng-conteng again
  • fish-feeding session
  • exploring any new things – sampai penat and finally before he goes asleep-story telling with mom and dad.
  • tooth brushing lagi…
  • tido mesti sampai 9jam.kalu tak cukup,kejut camne pun tanak bangun.huhu…

I plan to begin his home school session but sincerely, i have no knowledge about it yet, and still in process to learn it from Mamafiza.

I will upload photos of his activity as soon as possible ok.





Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

3 Responses so far.

  1. Liyana says:

    salam, wah tak perasan lak ada blog… dah pandai gosok gigi yee. asyraf baru ada 4 batang gigi yang sagt kecil, hehe. bila tah nak stat gosok gigi..

    conteng2, yes kegemaran tul budak2 ni, asyraf conteng atas whiteboard, seriau tengok dia ngan pen, suka cucuk sana sini..so bg whiteboard marker, besar sikit.

    fish oh fish, sekarang ni tengah pujuk ayahnya utk beli fish tank, dah seminggu lebih dah dok pujuk tak dapat lagi, entah mana datang urge nak bela ikan tah, hehe ni mommy yg nak bukan asyraf.. ayah tanak beli sebab serik, last time masa pregnant kan asyraf nak arnab, lepas dia beli semua dgn janji mommy yg jaga, end up dia yg clean up after the rabbits, hehe.. so kali ni kena janji betul2 yg mommy yg akan take care those fish hehe

  2. @Salwa says:

    Layen, thanks for leaving a very sugary comment. Lauthar gigi baru 6 batang tapi nak gosok gigi tu sebab selalu tengok kami laki bini gosok gigi.
    Best la idea Layen to conteng on whiteboard.marker pun lebar so easy for him to grab.tapi bole tak bagi suggestion marker ape nak beli coz takut toxic lak marker tu.
    ikan kami bela dlm bowl je..kecil je ade 2 ekor ikan.dulu ade tortoise seekor tapi dah lari ke ane ntah dah seminggu cari tak jumpe..huhu sedih..

  3. Liyana says:

    asyraf gune marker pen ayah dia (sekolah dah tak pakai papan hitam daah). dia lagi excited nak padam dari nak conteng sebenarnya, haha.

    macam mana tortoise tu boleh lari? lompat keluar dari bowl ker? hehe sok cuti, ikut encik g train bebudak kawad pastu nak g cari tank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge