My son Kauthar is already 13 months old now. Everyday he discovers many new thungs to explore. I will include some photos of his daily activity-the pictures are still in process,well…i’ve just recovered from some pregnancy complications-
Here are the list of his daily activity :-
MORNING
  • toothbrushing session – sehari punye la banyak kali berus gigi, pantang nampak berus gigi.
  • feeding his goldfish – he has two goldfishes in a cute tiny bowl.
  • ‘conteng-conteng’ session – lukis ntah ape2 kat buku dia, sometimes guna crayon, pen, water color. tapi tak nampak butir ape yang dia conteng tu..
  • assembles mommy’s pump, puzzle, building block.
  • makan sudah mesti laa…tanak nasi blend..nak nasi yang berderai tu, yg mcm kita makan macam tu la yg dia nak.
  • sometimes he will help mommy to wipe the floor – ibu tak suruh pun dia lap jugak, guna kain lagi,asal jumpa kain dia wat lap lantai..adoi laa anak bujangku.

NOON TO EVENING

  • Tido 3 jam
  • tooth brushing lagi..
  • Kalu ayah tak keje dia sibuk nak solat Zohor sekali, siap kena bentang praying mat. Tapi sepanjang-panjang ayah dia solat tu dia berdiri straight je. kadang2 je sujud tapi muka pandang tepi,nak bernafas..huhu.
  • ABC session, using either flash card or book – dia yg decide bila nak ABC session ni.Ibu tak tetapkan mase sebab kalu wat camtu bukannya dia nak ikut. So biar pilih time sendiri.
  • Main kat luar. Sometimes play badminton, air pancut, wat rainbow, or kejar2 kucing. Kalau dah main kat luar memang susah sgt laa nak masuk umah balik..mesti nangis2 bile bawa masuk.
  • sometimes on weeekend we bring him to swimming pool at his cousin’s house.

NIGHT

  • dinner
  • ABC session
  • conteng-conteng again
  • fish-feeding session
  • exploring any new things – sampai penat and finally before he goes asleep-story telling with mom and dad.
  • tooth brushing lagi…
  • tido mesti sampai 9jam.kalu tak cukup,kejut camne pun tanak bangun.huhu…

I plan to begin his home school session but sincerely, i have no knowledge about it yet, and still in process to learn it from Mamafiza.

I will upload photos of his activity as soon as possible ok.





Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017